Mariëm kipt...

Marokkaanse kruidenkip

In de Marokkaanse keuken worden twee ingrediënten heel veel gebruikt: kip en kurkuma (geelwortel). Dus ook in ons familierecept. Marokkaanser kan niet. Natuurlijk met zuidvruchten, een vleugje kaneel, couscous en groene thee.


Mariëm kipt Marokkaanse kruidenkip

nodig
wildschaar of scherp mes, braadpan of Marokkaanse stoompan

boodschappenlijstje
4 kippenpoten | 2 eetl. peterselie | 2 eetl. koriander | 1 grote gepelde ui | 1 teentje knoflook | ½ theel. zout | ½ theel. peper | 1 theel. komijn | ¼ theel. paprikapoeder | 1 theel. geelwortel 2 eetl. olijfolie | 1 grote kop water | 1 bouillonblokje | boter | kipkruiden | voorgewelde zuidvruchten (pruimen of abrikozen) | water of vruchtensap | suiker | 1 theel. kaneelpoeder honing | sesamzaad |
bereiding voor 4 personen
Halveer de kippenpoten en bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Maak het kruidenmengsel tot en met de geelwortel en bestrijk hiermee de kip. Vergeet de binnenkant van de hele kip niet. Ook is het bestrijken van de vleeszijde onder het vel van belang. Verwarm de olie in een braadpan en braad de kip hierin mooi bruin rondom. Voeg daarna het bouillonblokje met het water toe en sluit de pan. Laat de kip ca. 30 minuten zachtjes pruttelen. Kook de zuidvruchten met water of vruchtensap, de suiker en kaneel op de bekende wijze.

Laat ze daarna uitlekken en maak op smaak af met honing. Wentel de pruimen door sesamzaad.

Lekker met: couscous.
X