Eva kipt...

kipkluifjes met hot pindasaus

Studenten eten slecht? Nou, niet in dit studentenhuis. Ik kook graag. Heb ik van thuis meegekregen. Net als dit recept voor kipkluifjes. Superlekker en handig als je voor veel mensen tegelijk kookt. Enne... de afwas, die is voor de andere meiden.


Eva kipt kipkluifjes met hot pindasaus

nodig
grote ovenschaal, oven op 180° C (heteluchtoven) of 200° C (gas/elektra), vijzel of kom met staafmixer, grote wok

boodschappenlijstje
2 kg kipkluifjes gekruid | 8 sjalotjes in kleine stukjes | 4 teentjes knoflook | 2 rode lomboks in stukjes | 6 cm geschilde gemberwortel | 2 theel. laospoeder of peper | 1 gekneusde stengel sereh | stukje trassi (toko) | 2 theel. komijn of djinten | 4 eetl. rijstolie | 2 potten pindakaas | 4 dl kokosmelk of santen | citroensap naar smaak | ketjap manis (zoet) | rode sweet Chilisauce |
bereiding voor 8 personen
Vul de schaal met wat water en leg hierin de kip. Zet deze middenin de oven gedurende ca. 30 minuten. Keer de kip zo nu en dan en bedruip met het braadvocht. Maal de sjalotten met de knoflook, de lomboks en de gember fijn. Voeg de laos, de sereh, de trassi en de komijn toe. Verwarm de olie in een grote wok en roerbak hierin de kruidenpasta. Neem de sereh er na een paar minuten roerbakken uit. 


Roer de pindakaas er doorheen en voeg het vocht al roerende toe. Verwarm en voeg citroensap, ketjap en chilisaus naar smaak toe. Mocht de pindasaus te dun zijn: voeg dan extra pindakaas toe. Voor een te dikke saus: extra water of chilisaus toevoegen.

Lekker met: atjar tjampoer en stokbrood.
X