Natasja kipt...

kipmaaltijdsalade met quinoa

Zo’n maaltijdsalade vind ik écht een uitkomst! Niet te zwaar, toch voedzaam en super gezond! Maak ik binnen een mum van tijd met quinoa, stukjes avocado én gebraden kip. Daarvoor neem ik kippendijen of een kipdrumstick, dat kan allebei. 


Natasja kipt kipmaaltijdsalade met quinoa

 
Nodig
braadpan, plank, mengkom, litermaat en slaschaal

Boodschappenlijstje
4 voorgekruide of gemarineerde kippendijen met bot of 4 drumsticks | 25 g boter of margarine en 2 eetl. olie | 4 lente uitjes in ringen | 2 eetl. gehalveerde | gele Amsterdamse uien | 2 kopjes droge quinoa (pak=275 gram) | 4 eetrijpe avocado’s | 2 eetl. zoetzure azijn van de A’damse uien | 2 eetl. arachide- of kokosolie | 1 eetl. suiker | 1 eetl. gehakte gembersnippers | kruidenzout uit de molen | 4 eetl. ongezouten gemengde noten
Bereiding
Verwarm de boter met de olie en bak de kip in de pan aan
Voeg alle uien toe en sluit de pan
Reken ca. 35 minuten en keer de kip regelmatig
Voeg eventueel een scheutje vruchtenlikeur of water toe
Kook in die tijd de quinoa gaar volgens de gebruiksaanwijzing
Neem de kip uit de pan, laat afkoelen en haal het kippenvlees van de botjes

Vul de kom met de kip, de uien met het braadvocht en de quinoa
Schil, ontpit de avocado’s en snijd ze in partjes
Maak dressing van de azijn, de olie, de suiker en de gember
Voeg die toe aan de salade en maak op smaak af met zout en peper
Meng op het laatst de avocado’s er doorheen
Schep de salade in de schaal en bestrooi met de noten
X