Manon kipt...

feestelijke kipgourmet

Gourmetten, wie is er niet mee opgegroeid? Altijd gezellig en ideaal met kinderen. Kunnen ze zelf lekker kokkerellen. Met gemarineerde kipdijfiletreepjes, voorgekruide kipsticks of kipgehaktballetjes! Zorg ik voor de sausjes en een salade. 


Manon kipt feestelijke kipgourmet

 
Nodig
serveerschalen, aluminiumfolie, gourmetstel, kwastje op schoteltje, oliekannetje, warmhoudplaat of rechaud, schaaltjes
 
Boodschappenlijstje
200 g kleine kipfilets | 200 g gemarineerde kipdijfiletreepjes | 100 g voorgegaarde kippenlevers | 8 voorgekruide kipgehaktballetjes | 12 gemarineerde kippenvleugels | 12 voorgekruide kipsticks of mini drumsticks | olie | zout en peper uit de molen | sausjes als kerrie, hot Chili, knoflook-komkommersaus, etc.| vooraf gemaakt: nasi goreng met stukjes gerookte kip | groene salade met druiven | fruitsalade met ananas, mandarijn, appel en banaan en gedroogde cranberries | zoetzure augurkjes en zilveruitjes | gegrilde paprika’s | tapenade met olijven |zout en peper uit de molen
Bereiding

Verwarm de nasi en houd die warm op een warmhoudplaat
Bestrijk de pannetjes voor gebruik met een beetje olie
Bak de kip aan alle zijden goudbruin en gaar
Check de gaarheid door erin te prikken: helder vleessap duidt op gare kip en het kippenvlees laat gemakkelijk los van het bot 
X