Franklin kipt...

kip in het groen

Waar ik vandaan kom, eten ze veel kip. Hier in Nederland eet ik ook graag kip maar wel op z’n Hollands! Deze kip in het groen bijvoorbeeld. Gegaarde kipdijfilets op een bedje van groene groenten met een puree van noten en zoete aardappelen. 


Franklin kipt kip in het groen

Nodig
hapjespan, kookpannen en pureestamper

Boodschappenlijstje
400 g gemarineerde kipdijfilets | groene groenten van het seizoen | 4-8 zoete aardappelen | olie om in te bakken | zeezout en gemengde peperkorrels uit de molen | 1 rode, 1 gele en 1 oranje paprika | klontje boter | zeezout en gemengde peperkorrels uit de molen | 4 eetl. gemengde ongezouten noten
Bereiding
Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast
Kook de groenten en de aardappelen apart gaar
Verwarm olie in de hapjespan en bak hierin de kip rondom goudbruin
Voeg de paprika’s toe en roerbak ze mee
Giet de aardappelen na 15-20 min. af en maak er puree van
Maak de puree op smaak af met boter, zout en peper
Serveer de groenten en de puree op een verwarmd bord en voeg het kipgerecht toe
Bestrooi het geheel met de noten
X