Ben kipt...

kipfilethaasjes met bulgur

Koken is mijn grote passie. Ik probeer graag nieuwe dingen uit maar kip behoort toch wel tot mijn favorieten. Dat verveelt nooit! Neem nu deze kiphaasjes met mango, pastinaak, wortelreepjes en courgette. Heerlijk met bulgur of zilvervliesrijst. 


Ben kipt kipfilethaasjes met bulgur

 
Nodig
braadpan, aluminiumfolie en kookpan

Boodschappenlijstje
12-15 gemarineerde kipfilethaasjes | 25 g boter of margarine en 2 eetl. olie | 250 g geschilde pastinaak in blokjes | 250 g geschraapte winterwortel in reepjes | 1 geschilde ui in ringen | 215 g Turkse bulgur | 1 groene en 1 gele courgette in blokjes | zout en peper uit de molen | versgeknipte munt 
Bereiding
Verwarm de boter met de olie en bak de kip goudbruin en gaar
Neem de kip dan uit de pan en houd warm onder de folie
Voeg alle groenten toe, sluit de pan en laat dit ca. 25 minuten zacht pruttelen
Roer zo nu en dan en giet zo nodig een beetje water in de pan
Kook in die tijd de bulgur gaar volgens de gebruiksaanwijzing
Voeg dan de kip aan de groenten toe en verwarm dit nog 10 minuten
Maak het kipgerecht op smaak met zout en peper
Schep het kipgerecht op een bedje van bulgur en bestrooi met de munt
X