Surinamers doen alles voor lekker eten. Als ik deze drumsticks maak zit het huis zo vol. Het recept is helemaal niet moeilijk, als je er maar wat tijd voor neemt. En de pan bewaakt, want van deze kip kùnnen ze niet afblijven.
nodig
grote braadpan
boodschappenlijstje
16 ongekruide kipdrumsticks | zout uit de molen | olijfolie om in te bakken | 1 pot Madame Jeanette piccalilly | 4 grote gepelde uien | 4 teentjes knoflook | 2 glazen rum of vruchtenlikeur 2 zakjes kokosnoot crèmepoeder (toko) | 4 theel. bruine suiker | verse ananas | eventueel 'spicy' mango chutney |
bereiding voor 8 personen
Bestrooi de kip rondom met een beetje zout. Verwarm de olie in de pan en bak hierin de kip rondom aan. Voeg de piccalilly, de uien en de gekneusde knoflook toe. Sluit de pan en verwarm dit 20 minuten op een lage stand. Blus dan met de rum en voeg de opgeloste kokosnootcrème toe. Laat de kip nog ca. 40 minuten zachtjes pruttelen. Maak de saus op smaak af met suiker.
Lekker met: Surinaamse rijst, paksoi en verse ananas.