Toos kipt...

currykip in bier

Liefde gaat door de maag, zeggen ze wel eens. Nou, als ik currykip maak kan mijn man z’n dag niet meer stuk. Zou het zijn omdat er bier in gaat, haha... (ik neem altijd stiekem een slokje). Wel op tijd beginnen, want de kip moet eventjes pruttelen.


Toos kipt currykip in bier

nodig
koekenpan, braadpan

boodschappenlijstje
4 kippendijen | 2 eetl. hot currypoeder | 2 eetl. olie | 40 g roomboter | 2 eetl. fijngeknipte selderij | 1 groene paprika | 1 oranje paprika | ¼ l blik maïskorrels | 33 cl donker bier | 2 dl santen (kokosmelk) | evt. Allesbinder | gemberpoeder of djahé | zout uit de molen |
bereiding voor 2 personen
Bestrooi de kip rondom met de curry. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de dijen rondom aan. Smelt in een braadpan de boter met de selderij. Leg de dijen in de braadpan met de bakolie. Sluit de pan en verwarm dit 10 minuten op een lage stand. Voeg dan de paprika’s in stukjes en de uitgelekte maïs toe en blus met het bier. Laat de kip nog ca. 40 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de kokosmelk toe en laat dit even inkoken (of bind het vocht bij met allesbinder). Maak de saus op smaak met gemberpoeder en zout.

Lekker met: gekookte gele rijst.



"

" "

"
X