Judith kipt...

feestelijke kiphapjes

Judith kipt feestelijke kiphapjes


boodschappenlijstje
KIPGEHAKTBALLETJES: kipgehakt | bruschettakruiden | MINI KIPSATE MET PINDASAUS: 250 g kipfilet | 2 eetl. ketjap | 1 theel. gemberpoeder | 2 theel. sambal oelek | 4 eetl. olie | 50 g geroosterde pinda's | 1 kleine ui | 1 gepeld teentje knoflook | 1 zakje santen | 1 theel. ketoembar | 2 eetl. pindakaas | 2 eetl. water | KIPWRAP: kruidenroomkaas | kipfilet (vleeswaren) | rucola | pijnboompitten |

nodig
kommen, keukenmachine, steelpan, oven, hapjespan, feestelijke vlaggetjes 

bereiding voor 4-6 personen
KIPGEHAKTBALLETJES: Meng het gehakt met  de bkruiden. Draai kleine balletjes en bak ze rondom bruin in een beetje olie.

MINI KIPSATE MET PINDASAUS: Snijd de kipfilet in blokjes. Roer de ketjap, gemberpoeder, sambal en 1 eetl. olie tot een marinade en haal hier de kip doorheen. Laat de kip ca. 20 minuten marineren.

Hak de pinda's fijn. Snipper de ui en het teentje knoflook. Verhit 1 eetl. olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het water met de santen en de ketoembar toe. Roer de pindakaas en de sambal erdoor tot een gladde saus. Laat ca. 5 min. zachtjes doorkoken. Verhit olie in een pan en bak de kip in ca. 5 min. rondom bruin en gaar. Steek de kip aan een prikkertje. Roer de gehakte pinda's door de pindasaus en breng op smaak met sambal en een scheutje ketjap. 
KIPWRAP: Bestrijk de wraps met de kruidenroomkaas. Bedek ze dan met de kipfilet, rucola en pijnboompitjes. Rol de wraps stevig op en snijd ze in plakjes. Steek in ieder rolletje een cocktailprikker.

Lekker met: komkommer, cherrytomaatjes, radijsjes en worteltjes.
--> Volgende
1 van 3
X