Job kipt...

zoete, pittige kippendijen

Ik ben IT’er, knutselaar, muzikant en fotograaf. Techneut en creatief. Uitersten dus. Daar hou ik van. Dit vind je ook terug in mijn superheerlijke kiprecept.  Zoet en pittig tegelijk. Inclusief de lekkere bite van sesamzaadjes. Echt een aanrader! 


Job kipt zoete, pittige kippendijen


nodig
kom, barbecue (of grill), kwastje, schaal, pan

boodschapenlijstje
8 ontbeende kippendijen | 
1 l kippenbouillon (van een blokje) | 3 eetl. honing | 2 eetl. hot chilisaus of 1 chilipepertje in stukjes | 3 eetlepels Sesamzaad (om te strooien) | 2 eetlepels BBQ saus  | 1 teentje, gehakte knoflook | 2 eetl. ketjap | eventueel 2 theel. sambal | 1 eetl. olijfolie |peper | zout | 

bereiding

Gaar de kip in de bouillon +/- 10 min. op laag vuur voor. Haal de kip uit de bouillon en bestrooi met peper en zout. Maak de honing, de chilisaus, de BBQ saus, de knoflook en ketjap tot een smeuïge marinade. Smeer de kippendijen hier meerdere keren royaal mee in. Leg de kip op de barbecue voor ongeveer 10 min. Doe het deksel van de barbecue dicht voor een lekkere rooksmaak. Strooi de sesamzaadjes rondom op de kip en laat nog 3 min. roosteren op de barbecue. 

Lekker met: een koude rijstsalade.

 

X