Mari kipt...

zomerse kipstamppot

Ik heb een razend druk leven. Naast de visagie heb ik ook nog mijn eigen academy. Ik vind het heel belangrijk om bewust om te gaan met je lijf en dus ook met eten. Ik hou van Hollands. Dus daarom ben ik gek op deze zomerse kipstamppot. Wil je meer van mij weten kijk dan op www.marivandeven.nl


Mari kipt zomerse kipstamppot

nodig
stamper, hapjespan

boodschappenlijstje
4 kipfilets in blokjes | 750 g geschilde aardappelen | 3 eetl. olie | kipkruiden | 1-2 teentjes kleingesneden knoflook | 1 grote ui in stukjes | 150 g rucola | 2 kleine oranje paprika's in stukjes | 100 g crème fraîche | zout en peper uit de molen | 2 eetl. pijnboompitten |
bereiding voor 4 personen
Kook de aardappelen op de bekende wijze gaar. Verwarm in die tijd de olie in de hapjespan. Kruid de kip met de kruiden en roerbak deze goudbruin. Voeg de knoflook en de ui toe en laat dit pruttelen. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rucola, de paprika's en de crème fraîche toe. Maak er een smeuïge stamppot van. Op smaak maken met zout en peper. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan. Schep de stamppot op de borden. Verdeel het kipgerecht eroverheen. Garneer met de geroosterde pijnboompitten.

Lekker met: een zomerse witte wijn.
X