Dolf kipt...

groentespies met kip

Lekker buiten eten met de hele familie. Da’s toch geweldig? In de openlucht koken vind ik sowieso erg leuk. Beetje fikkie stoken en dan hup, wat malse kipspiesen op de barbecue (wel zorgen dat-ie goed heet is). Rijg ook groenten, knoflook en citroen aan de spiesen. Biertje erbij en draaien maar!


Dolf kipt groentespies met kip

nodig
barbecue of grill, kom, spiesen, aluminiumfolie, rasp

boodschappenlijstje
800 g kipfilets | 4 eetl. olijfolie | 2 eetl. kipkruiden | 2 courgettes | 2 citroenen |12 gepelde teentjes knoflook | 8 kerstomaatjes | 50 g pijnboompitten | 1 komkommer | ½ l Griekse of Turkse volvette yoghurt | peper en zout |
bereiding voor 4 personen
Steek de barbecue op tijd aan. Snijd de kipfilet in grote blokjes. Giet de olijfolie en de kipkruiden in een kom en wentel de kip er door. Snijd de courgettes in plakken. Snijd de citroen in partjes. Maak de teentjes knoflook schoon. Rijg dan de spiesen afwisselend met kip, tomaatje, courgette, partje citroen, teentje knoflook etc. Leg de spiesen op de grill of bbq en rooster de spiesen in 10 minuten helemaal gaar. Draai de spiesen regelmatig om. Rooster de pijnboompitjes in aluminiumfolie lichtbruin en bestrooi hiermee de geroosterde spiesen.

Lekker met: een frisse komkommersalade met yoghurt, wat peper en zout.
X