Christ-Jan kipt...

kippenbout met geitenkaas

Ik hou ervan om steeds nieuwe recepten te proberen. Deze heb ik net ontdekt. Verrassend lekker is de combi van kip, geitenkaas, honing en tijm (moet wel vers zijn, hoor!). Ik ga voor kwaliteit, dus koop ik de scharrelkipbouten altijd bij de poelier.


Christ-Jan kipt kippenbout met geitenkaas

nodig
ovenschaal, oven op 200° C, cocktailprikkers of keukendraad

boodschappenlijstje
2 kippenbouten | 100 g verse geitenkaas | kipkruiden | lange plakjes ontbijtspek of rauwe ham | olijfolie | 3 eetl. vloeibare honing | verse of gedroogde tijm | 2½ dl koffieroom of slagroom | zeezout en peper uit de molen
bereiding voor 2 personen
Trek het vel van de kip een beetje los. Maak met een scherp mes sneden in het dikke vleesgedeelte. Vul met de helft van de kaas en leg het kippenvel terug. Bestrooi rondom met de kipkruiden. Vouw het spek er omheen en zet eventueel vast met prikkers. Verwarm de oven voor en leg de kip in de ovenschaal. Besprenkel de kip met wat olijfolie. Zet de schaal middenin de oven. Voeg na 40 min. de honing, de tijm, de room al roerende toe. Laat de kip hierna nog ca. 10 minuten garen. Maak de saus op smaak af met zout en peper. Leg de overige kaas op de kip. Garneer met de rest van de tijm.

Lekker met: groene boontjes en verse ananas.
X