Bas kipt...

gegrilde kip met groenten

Sporten, da’s mijn ding. Na een dagje kitesurfen heb je enorme trek. En dan wil je lekker, maar ook verantwoord eten (hoe dacht je anders dat mijn buik zo plat bleef?). Dus... gewoon grillen die kip! Smaakt super dankzij mijn speciale kruidenmix. 

Bas kipt gegrilde kip met groenten


nodig
grillpan of plaat, schaaf voor linten

boodschappenlijstje
2 hele kipfilets | 2 eetl. kruidenmix van tijm, oregano en paprikapoeder | peper en zout uit de molen | 2 eetl. olie | 1 rode ui in grove stukken | 1 gele courgette in linten geschaafd | 2 wortelen in linten geschaafd | 1 rode en gele paprika in repen | couscous |

bereiding voor 2 personen
Bestrijk de kipfilets met gekruide olie. Maak die door de kruidenmix te mengen met de olie. Grill de kipfilets in een hete grillpan of op een grillplaat goudbruin en gaar. Reken 7 minuten per kant. Maak intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de paprika, courgette, wortel en ui met de resterende gekruide olie. Grill deze mee. Maak de kip nog op smaak met zout en peper. Schep de couscous op een verwarmd bord. Leg hierop de gegrilde groenten en daar bovenop de kip.

Lekker met: een frisse tomatensaus.

X