Imre kipt...

scharrelkiprollade

Ik ben vrijgezel, maar voor mij geen kant-en-klaar gedoe. Ik bouw een feestje voor één. Met deze scharrelkiprollade en paddenstoelensaus. Een hele rollade krijg ik natuurlijk nooit in één keer op. Geeft niet, want de volgende dag is-ie nog lekkerder.


Imre kipt scharrelkiprollade

nodig
braadpan

boodschappenlijstje
300 g scharrelkiprollade | 40 g roomboter en 1 eetl. olie | 1 gepelde ui in stukjes | 125 g paddenstoelen in plakjes | 1 glas witte wijn | 1 klein bekertje crème fraîche | zout en peper uit de molen |
bereiding voor 1 persoon
Neem de kiprollade uit de koelkast. Verwarm de boter met de olie in een braadpan en wentel hierin de kip. Laat de kiprollade vervolgens rondom goudbruin worden en keer met 2 lepels. Voeg de kleingesneden ui toe, sluit de pan laat de rollade op een lage stand gedurende ca. 50 minuten zachtjes braden . Voeg na 30 minuten de gesneden paddenstoelen toe en verwarm ze mee. Blus dan met de wijn en roer alle aanbaksels los met de crème fraîche. Laat de kiprollade na het braden even afkoelen op een plank. Verwijder het netje van de rollade en snijd er plakjes van. Maak de paddenstoelensaus op smaak met zout en peper.

Lekker met: groene groenten en gebakken krieltjes.

De rollade die je over houdt is heerlijk voor de volgende dag op brood of door een salade.
X