Sharita kipt oosterse kipkarbonades
nodig
keukentouw, grote wok en deksel
boodschappenlijstje
24 ontbeende kipkarbonades | 6 eetl. arachide of rijstolie | 4 uien in stukjes | 4 teentjes kleingesneden knoflook | 4 rode pepers | 4 rode zoete paprika's in stukjes | 4 theel. gemberpoeder | 2 theel. geelwortel of kurkuma | 2 theel. komijn of djinten | scheut mirin (toko) | ketjap manis (zoet) | suiker, zout en peper uit de molen | rijst en kousenband | ½ l blik maïs |
bereiding voor 8 personen
Neem de kip uit de koelkast en bind ze op met keukentouw. Verwarm de olie in een grote wok en bak hierin de kip rondom aan. Roerbak de uien, de kleingesneden knoflook en pepers, de rode paprika’s in stukjes en de gember mee. Voeg dan de geelwortel en de komijn toe en sluit de wok met een deksel. Verwarm dit ca. 10 min. op een lage stand. Blus met de mirin, ketjap en sluit de wok opnieuw voor ca. 15 min. Kook in die tijd de rijst en kousenband of boontjes gaar.
Laat de rijst uitdampen en voeg de uitgelekte maïs toe.
Lekker met: gemengde rijst en kousenband.