Wieger kipt...

gegrilde kipmedaillons

Weet je, het recept zelf is super simpel. Wat aandacht vraagt is het grillen op de barbecue. Ik geef je een simpel trucje. Zet de barbecue op tijd aan. En let op! Gaat het te hard, leg dan aluminiumfolie onder de kip (doffe kant naar beneden).


Wieger kipt gegrilde kipmedaillons

nodig
kwastje, barbecue of grillpan

boodschappenlijstje
8 kipmedaillons | kipkruiden | 1 eetl. Chinese vijfkruidenpoeder toko) | 2 eetl. barbecueolie | 2 eetl. citroensap |
bereiding voor 4 personen
Zet de barbecue tijdig aan of gebruik een grill. Bestrooi de kip rondom met de kruiden. Meng de olie met het citroensap en bestrijk hiermee de kip. Rooster de kip goudbruin en gaar aan beide zijden. Neem een aluminium barbecueschaal of gebruik een stuk aluminiumfolie met de doffe kant naar beneden als het te hard gaat. Reken ca. 15 minuten per kant voor een goudbruin resultaat.

Lekker met: versgebakken frites met een rode BBQ saus en frisée salade met mini tomaatjes en pompoentjes, gevuld met verse kaas. 
X