Rose kipt...

exotische kipsalade

Bij ons in de familie houden we van uitgebreid koken en lekker eten. Daar past ook prima deze feestelijk salade bij.  Gerookte kip met exotisch fruit, een oliedressing met kruiden, geraspte kokos en chips van groene banaan. Wat een feest! 

Rose kipt exotische kipsalade

 

nodig
mengkom, vergiet, litermaat of dressingmaker

 

boodschappenlijstje
400 g gerookte kipreepjes of plakjes | krop- en gemengde multicolor sla | exoten als 4 lychees, 4 carambola’s, 2 kumquats, 1 papaya en 1 mango | 2 eetl. groene olijf- en 1 eetl. sesamolie | 3 eetl. vruchtensap | 1 eetl. vloeibare honing | 1 theel. djahé of gemberpoeder | kruidenzout en laos of gemalen witte peper naar smaak | 4 eetl. geraspte kokos | chips van groene banaan 

bereiding voor 4 personen 
Was de sla in ruim koud water en laat die daarna uitlekken
Schil, ontpit en snijd alle exoten in stukjes en leg ze in de kom
Voeg de uitgelekte sla en de kip toe aan het fruit
Maak dressing van de olie tot en met kruidenzout
Voeg die toe aan de kom en meng alles door elkaar
Maak de salade op smaak af met zout en peper
Serveer in glazen schaal en bestrooi salade met kokos

X