Victor kipt...

heerlijke hapjes met scharrelkip

Victor kipt heerlijke hapjes met scharrelkip


boodschappenlijstje

1 dubbele scharrelkipfilet | 2 eetl. tapenade | peper uit de molen | 2 eetl. zonnebloemolie | 1 dubbele gerookte kipfilet | 12 mini pannenkoekjes of blini’s (kant-en-klaar) | 1 potje bruschetta als artisjokken+paprika’s | 30 poffertjes (kant-en-klaar) | potje mustard with peppadew | potjes gele en rode tomatenkaviaar | evt. rode peppadewsnippers | sla als friséesla, rucola, salanova | fantasieprikkers |

bereiding | 6 personen
Bestrijk de kip aan beide zijden met de tapenade en peper. Verwarm de olie in een pan en bak hierin de kip rondom goudbruin en gaar. Snijd de gerookte kip in kleine stukjes, verdeel de pannenkoekjes over een plank en bestrijk ze met 2 eetl. bruschetta. Leg de poffertjes ca. 10 minuten in een warme oven.
Snijd de poffertjes open, bestrijk ze met de mustard en vul met de gerookte kip.
Snijd de gebakken kip klein of gebruik een staafmixer.


Voeg de overige bruschetta toe, maak er een lekker kipmengsel van en besmeer de pannenkoekjes. Snijd ze aan 1 zijde een beetje in, vouw er een roosje van en garneer met de kaviaar en de peppadews. Serveer de kiphapjes in amuseglaasjes met een slablaadje en prikkers.
--> Volgende
1 van 2
X