Charlotte kipt...

gestoofde kippendijen

Charlotte kipt gestoofde kippendijen


boodschappenlijstje
12 ontbeende kippendijen zonder vel | Chinees vijfkruidenpoeder (toko) | 5 eetl. zonnebloemolie | 2 geschilde uien in stukjes | 4 worteltjes in stukjes | 1 kleine Chinese kool in snippers | scheutje Chinese bonensaus (toko) | zout | peper | 
4 eetl. ongezouten pinda’s |

bereiding | 6 personen
Bestrooi de kip rondom royaal met de kruiden.
Verwarm de olie in een grote wok of wildpan en bak hierin de kip rondom bruin
Voeg alle groenten en de bonensaus toe en sluit de wok of pan.
Laat het kipgerecht ca. 40 minuten zachtjes pruttelen.
Maak het kipgerecht op smaak af met zout en peper en voeg de pinda’s toe.
Serveer met gekookte eiermie en een groene salade.

Lekker met: een oosterse salade. 

X