Marjorie kipt...

roti kip met aardappelen

Marjorie kipt roti kip met aardappelen


boodschappenlijstje

1 hele kip in stukken | zout | 4 teentjes gehakte gepelde knoflook | 1 grote ui in stukjes | 1 kleine verse peper in stukjes | 4 eetl. massalakruiden (toko) | 3 eetl. olie | 2 eetl. roomboter | 3 dl water of vruchtensap | 6 geschilde aardappelen in blokjes | 2 laurierblaadjes | 4 roti’s |

bereiding | 4 personen
Bestrooi de kip met een beetje zout. 
Meng de knoflook met de ui, de peper en wrijf de kipdelen hiermee in. 
Verwarm de olie met de boter en bak hierin de kip rondom aan. 
Blus met het vocht en voeg de aardappelen en de laurier toe.
Sluit de pan en stoof dit gedurende ca. 60 minuten.
Voeg eventueel wat extra vocht toe zodat de roti in de saus gedoopt
kan worden.

Lekker met: verse roti’s en een tropische salade.

X