Jan Willem kipt kipsaté


boodschappenlijstje

600 g kipfilet in blokjes | 6 eetl. ketjap manis (zoet) | 1 teentje knoflook (geperst) | 2 eetl. bruine suiker | 1 eetl. citroensap | ½ theel. chilipoeder | 1 eetl. sesamolie
1 theel. djahé of gemberpoeder | 1 theel. ketoembar | fruit en lychees voor salade |

bereiding | 3-4 personen

Maak dit gerecht een avond van te voren klaar!

Maak in een grote kom een marinade van de knoflook, de suiker, het sap, alle kruiden en de olie en marineer de kip hierin een nacht in de koelkast (kom goed afdekken met folie). Rijg de kip de volgende dag aan satéstokjes. Rooster de kip goudbruin en gaar op de BBQ (tijdig aansteken) en keer de kipstokjes regelmatig. 

Lekker met: pindasaus, stokbrood en fruitsalade.

X