Bart kipt...

Portugese scharrelkip

Mijn vriendin en ik werken allebei, dus lang leve onze Portugese scharrelkip. Ontdekt op vakantie. Zo klaar, maar toch bijzonder. Dat komt door de port, kruiden en gember. Heerlijk met salade, een eitje en natuurlijk een glas rode wijn.

Bart kipt Portugese scharrelkip


nodig
hapjespan, wok

boodschappenlijstje

350 g scharrelkipfilet in blokjes | 1 eetl. Piri Piri kruiden | 4 eetl. olijfolie | 1½ dl witte of rode port | 1 zak roerbakgroenten (250 - 350 gram) | 1 theel. kurkuma of geelwortel | 2 eetl. gehakte gember | 1 gele paprika in reepjes | ketjap manis (zoet) | peper uit de molen |

bereiding voor 2 personen
Bestrooi de kip met de Piri Piri kruiden. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan of wok. Roerbak hierin de kip goudbruin en blus met de port. Laat de kip ca. 15 minuten zachtjes pruttelen en keer de kip zo nu en dan. Verwarm na 5 minuten de overige olie in een wok. Roerbak hierin de groenten met de kurkuma, de gember en de paprika. Maak de groenten op smaak met ketjap en peper.

Lekker met: gekookte pasta.

X