Judith kipt...

feestelijke kiphapjes

Er is er één jarig, hoera! En wat gaan we eten? Kiphapjes! Lekker makkelijk en iedereen smult ervan. Vooral de kipgehaktballetjes zijn favoriet. Kipgehakt mengen met kruiden en draaien maar. Vindt mijn dochter fantastisch om te doen.

Judith kipt feestelijke kiphapjes


nodig
kommen, keukenmachine, steelpan, oven, hapjespan, feestelijke vlaggetjes

boodschappenlijstje
KIPGEHAKTBALLETJES: kipgehakt | bruschettakruiden | MINI KIPSATE MET PINDASAUS: 250 g kipfilet | 2 eetl. ketjap | 1 theel. gemberpoeder | 2 theel. sambal oelek | 4 eetl. olie | 50 g geroosterde pinda's | 1 kleine ui | 1 gepeld teentje knoflook | 1 zakje santen | 1 theel. ketoembar | 2 eetl. pindakaas | 2 eetl. water | KIPWRAP: kruidenroomkaas | kipfilet (vleeswaren) | rucola | pijnboompitten |

bereiding voor 4-6 personen
KIPGEHAKTBALLETJES: Meng het gehakt met  de bkruiden. Draai kleine balletjes en bak ze rondom bruin in een beetje olie.

MINI KIPSATE MET PINDASAUS: Snijd de kipfilet in blokjes. Roer de ketjap, gemberpoeder, sambal en 1 eetl. olie tot een marinade en haal hier de kip doorheen. Laat de kip ca. 20 minuten marineren.


    1 van 3    
X