Voor deze pagina is nog geen content beschikbaar

Videos:

Bas

image01-712.jpg
Kipentree

Voor 8 personen:
8 plakjes gebraden of gegrilde kiprollade
2 zakjes gemengde sla
6 eetl. aceto balsamico
2 theel. grove mosterd of kerstmosterd
3 eetl. notenolie
4 eetl. groene olijfolie
1-2 eetl. suiker of honing (afh. van smaak)
kerst- of rode peper uit de molen
8 bolletjes verse geitenkaas
4 eetl. amandelsnippers of pijnboompitten
8 gehalveerde mini kerstomaatjes

Snijd de rollade in plakken van ca. ½ cm dikte.
Steek die daarna uit met een kerststervorm (kookwinkel).
Was alle sla en laat die uitlekken.
Verdeel de sla over kerstbordjes en schik daarop de kipsterren.
Meng in een kom de aceto met de mosterd en de oliën.
Voeg de suiker toe en maak dit op smaak met peper.
Schik de bolletjes geitenkaas op de kipsterren en voeg de dressing toe.
Rooster de amandelen in een 'droge' koekenpan lichtbruin.
Garneer met de kerstomaatjes en de geroosterde amandelen.
Lekker als tussengerecht van het kerstdiner.

Theresa

Kees_V03.wmv

Christiaan

Christiaan_v03.wmv

Calvin

Calvin_v03.wmv

Portraits:

Natasja

Zo’n maaltijdsalade vind ik écht een uitkomst! Niet te zwaar, toch voedzaam en super gezond! Maak ik binnen een mum van tijd met quinoa, stukjes avocado én gebraden kip. Daarvoor neem ik kippendijen of een kipdrumstick, dat kan allebei. 

Manon

Gourmetten, wie is er niet mee opgegroeid? Altijd gezellig en ideaal met kinderen. Kunnen ze zelf lekker kokkerellen. Met gemarineerde kipdijfiletreepjes, voorgekruide kipsticks of kipgehaktballetjes! Zorg ik voor de sausjes en een salade. 

Franklin

Waar ik vandaan kom, eten ze veel kip. Hier in Nederland eet ik ook graag kip maar wel op z’n Hollands! Deze kip in het groen bijvoorbeeld. Gegaarde kipdijfilets op een bedje van groene groenten met een puree van noten en zoete aardappelen. 

Ben

Koken is mijn grote passie. Ik probeer graag nieuwe dingen uit maar kip behoort toch wel tot mijn favorieten. Dat verveelt nooit! Neem nu deze kiphaasjes met mango, pastinaak, wortelreepjes en courgette. Heerlijk met bulgur of zilvervliesrijst. 

Rose

Bij ons in de familie houden we van uitgebreid koken en lekker eten. Daar past ook prima deze feestelijk salade bij.  Gerookte kip met exotisch fruit, een oliedressing met kruiden, geraspte kokos en chips van groene banaan. Wat een feest! 

Simon
Judith
Jarno
Irene

Ik heb twee passies. Mijn werk en koken. Een fijne combinatie. Net als dit heerlijk verrassende kiprecept. Kip, zalm, spinazie en de frisheid van een lekkere briesaus. Een favoriet op onze tafel. Zeker als er iets te vieren valt. En ja, dat is best vaak.


Job

Ik ben IT’er, knutselaar, muzikant en fotograaf. Techneut en creatief. Uitersten dus. Daar hou ik van. Dit vind je ook terug in mijn superheerlijke kiprecept.  Zoet en pittig tegelijk. Inclusief de lekkere bite van sesamzaadjes. Echt een aanrader! 


Maaike

Ik een keukenprinses? ...niet echt. Maar met één recept scoor ik al jaren. En dat is deze feestelijke kip met cranberrycompote. Makkelijk en er staat echt wat op tafel! Perfect voor Kerst (en met andere feestdagen maak ik ‘m net even anders).

Mari

Ik heb een razend druk leven. Naast de visagie heb ik ook nog mijn eigen academy. Ik vind het heel belangrijk om bewust om te gaan met je lijf en dus ook met eten. Ik hou van Hollands. Dus daarom ben ik gek op deze zomerse kipstamppot. Wil je meer van mij weten kijk dan op www.marivandeven.nl

Dolf

Lekker buiten eten met de hele familie. Da’s toch geweldig? In de openlucht koken vind ik sowieso erg leuk. Beetje fikkie stoken en dan hup, wat malse kipspiesen op de barbecue (wel zorgen dat-ie goed heet is). Rijg ook groenten, knoflook en citroen aan de spiesen. Biertje erbij en draaien maar!

Pieter

Ik ben gek op eten en daarom kook ik veel zelf. Je kunt alle recepten toch gewoon googelen? Vooral deze kippensoep vind ik erg lekker. Is weer eens wat anders dan pizza. Moeilijk te maken? Niet dus. Alleen even chill doen met de rode peper. 

Bas

Sporten, da’s mijn ding. Na een dagje kitesurfen heb je enorme trek. En dan wil je lekker, maar ook verantwoord eten (hoe dacht je anders dat mijn buik zo plat bleef?). Dus... gewoon grillen die kip! Smaakt super dankzij mijn speciale kruidenmix. 

Judith

Er is er één jarig, hoera! En wat gaan we eten? Kiphapjes! Lekker makkelijk en iedereen smult ervan. Vooral de kipgehaktballetjes zijn favoriet. Kipgehakt mengen met kruiden en draaien maar. Vindt mijn dochter fantastisch om te doen.

Maaike

Ik een keukenprinses? ...niet echt. Maar met één recept scoor ik al jaren. En dat is deze feestelijke kip met mangochutney. Makkelijk en er staat echt wat op tafel! Perfect voor Pasen (en met andere feestdagen maak ik ‘m net even anders).

Bart

Mijn vriendin en ik werken allebei, dus lang leve onze Portugese scharrelkip. Ontdekt op vakantie. Zo klaar, maar toch bijzonder. Dat komt door de port, kruiden en gember. Heerlijk met salade, een eitje en natuurlijk een glas rode wijn.

Lonneke

Als moeder wil je dat ze gezond eten. Is met dit recept geen probleem. Het geheim zit ‘m in de honing. Daardoor krijgt de kip een volle, zoete smaak. En de groenten, die nemen ze er graag bij. Wij eten de kipreepjes trouwens altijd met pasta.

Christ-Jan

Ik hou ervan om steeds nieuwe recepten te proberen. Deze heb ik net ontdekt. Verrassend lekker is de combi van kip, geitenkaas, honing en tijm (moet wel vers zijn, hoor!). Ik ga voor kwaliteit, dus koop ik de scharrelkipbouten altijd bij de poelier.

Toos

Liefde gaat door de maag, zeggen ze wel eens. Nou, als ik currykip maak kan mijn man z’n dag niet meer stuk. Zou het zijn omdat er bier in gaat, haha... (ik neem altijd stiekem een slokje). Wel op tijd beginnen, want de kip moet eventjes pruttelen.

Monique

Surinamers doen alles voor lekker eten. Als ik deze drumsticks maak zit het huis zo vol. Het recept is helemaal niet moeilijk, als je er maar wat tijd voor neemt. En de pan bewaakt, want van deze kip kùnnen ze niet afblijven.

Eva

Studenten eten slecht? Nou, niet in dit studentenhuis. Ik kook graag. Heb ik van thuis meegekregen. Net als dit recept voor kipkluifjes. Superlekker en handig als je voor veel mensen tegelijk kookt. Enne... de afwas, die is voor de andere meiden.

Mariëm

In de Marokkaanse keuken worden twee ingrediënten heel veel gebruikt: kip en kurkuma (geelwortel). Dus ook in ons familierecept. Marokkaanser kan niet. Natuurlijk met zuidvruchten, een vleugje kaneel, couscous en groene thee.

Annemieke

Met dit recept zet je net even wat anders op tafel. De Japanse sojasaus, kruiden en saké (rijstwijn) zorgen voor de heerlijke, subtiele smaak. Laat maar komen, die complimenten. Tip van de chef: zet de kipfilet eerst een nacht in de marinade.

Ida

Jazeker, mijn grootmoeder maakte dit recept ook al zo. Dan geurde de hele boerderij naar kip. Heerlijk met die vulling van witbrood, appel en kaneel. Gebruik appelsap om de kip in te laten garen. Ja ècht. Lekker met aardappelen en boontjes.

Wieger

Weet je, het recept zelf is super simpel. Wat aandacht vraagt is het grillen op de barbecue. Ik geef je een simpel trucje. Zet de barbecue op tijd aan. En let op! Gaat het te hard, leg dan aluminiumfolie onder de kip (doffe kant naar beneden).

Sharita

Mijn man kookt altijd, maar dit is mìjn recept. Dus ga ik je vertellen hoe je echte Oosterse kipkarbonades maakt. Om te beginnen doen wij er vier knoflookteentjes en vier rode pepers in. Ja, dat is behoorlijk wat, maar wat minder kan natuurlijk ook.

Imre

Ik ben vrijgezel, maar voor mij geen kant-en-klaar gedoe. Ik bouw een feestje voor één. Met deze scharrelkiprollade en paddenstoelensaus. Een hele rollade krijg ik natuurlijk nooit in één keer op. Geeft niet, want de volgende dag is-ie nog lekkerder.

Ahmet
Maaike
Lex
Sandra
Jan Willem
Bregtje
Opa Jan
Marjorie
Kevin
Charlotte
Victor
Lieke
Sjon
Josephine
Jeanette
Barry